Haber

23 Ekim 2010 Cumartesi

Düşbere

Düşbere:                                                                          Önce Malzemeler 

-Kaç kişilik yapmayı düşünüyorsak kişi başına 100 gram olacak şekilde koyun eti.
-Buğday unu 40 gram
-Yumurta
-kuru soğan;yarım
-350 gram bulyon
-100 gram üzüm sirkesi
-maydonoz
-kuru nane
-karabiber ve tuz
-isteğe göre sarmısakta konulabilir.
Yapılışı:
Öncelikle bulyon ve koyun etinden kıyma hazırlanır.Kıymaya kuru soğan,maydonoz ve baharat ilave edilir.
ayrı bir yerde una su ve tuz konup katı hamut hazırlanır.1 milimetre inceliğinde hamur iyice yayılır.arzuladığınız küçüklükte kareler kesilir ve her bir kare hamurun içine hazırlanan kıyma konulup kapatılır.
Karelerin içi doldurulup hazırlandığı esnada bulyon kaynamış hazır bekletilir ve düşberelerin üzerinde un kalmaksızın şekilde kaynar bulyona ilave edilir.(Hazır bulyondan ziyade hazırlamasını biliyorsak kemikten bulyonu doğal hazırlamakta fayda vardır)
Düşbereler hazır oldukça yüzeye çıkarlar.Servis ederken üzerine kuru nane atılabilir ve sarımsaklı sirke ile de sunulabilir.
                                                                                   Afiyet olsun...

1 yorum: